16 Mart 2010 Salı

HUZURLU OLABİLMEK İÇİN YARDIMCI UNSURLAR...


Her türlü hastalığın kaynağı huzursuzluktur:
* Tedirgin edici duygular ve endişelerin yarattığı gerilimle yaşayan insan,"Ne olur, bir parça sakin kalabilsem!" dediği halde bunun için ne yapacağınıbilemez. Aslında basit bir kaç adımla sakinleşmek hiç de zor değil. *Nefesinizi dinleyin:* Nefesinizin sesine konsantre olduğunuzda, soluk alıp verdiğinizi gerçektenduyduğunuzda, kendinizi son derece huzurlu hissedeceksiniz. Bunun için derinsoluk alın. Ve bir çiçeği kokladığınızı hayal ederek nefesi içinize çekin.

Vakti gelince endişelenin:
* Endişelerin çoğu gelecekle ilgilidir. Birçoğu asla gerçekleşmeyecekolayların etrafında dönüp durur. Bu nedenle yaşadığınız zamana konsantreolun. Böylece "gelecek", kendi başının çaresine bakacaktır.

*Nane için:
* Eğer daha uyarıcı olan kahve veya siyah çay içmeyi tercih ediyorsanız,sakinleşmeyi unutun, boşa harcanan zaman demektir. Ya da nane çayı gibibitkisel çayları tercih ederek sakinleşmeye yardımcı olun.

Hassas ayakkabılar giyin:
* Herhangi bir refleksolojist size gerçek rahatlamanın ayaklardan başladığınısöyleyecektir. Açıkça görülüyor ki, rahat ayakkabılar giymek, hiç ayakkabıgiymemiş olmak kadar rahatlatıcıdır

Her şeyin içinde en iyiyi arayın:
* İnsanlarda ve olaylarda en iyiyi aramayı alışkanlık haline getirin. Bu basityaklaşımın sizi sakinliğe götürecek iyimserlik ve pozitiflik yarattığınıanlayacaksınız

Tara ve tarat:
* Birinin saçlarını taramak için vakit ayırın. Daha iyisi, kendi saçlarınızıtarayın veya başkasına taratın. Yavaşça, metotlu ve uzunca. (Taramak birkaçsakinleştirici akupresür noktaya temas ederek mesaj etkisi yaratır vetekrarlanması daha çok işe yarar.)
alıntıdır

1 yorum:

TATESAL dedi ki...

Gerçekten çok güzel öneriler bunlar,teşekkür ederim canım...
Seni sıkca göremiyorum aetık yoğunsun galiba,sevgilerimi bırakıyorum....

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com