6 Kasım 2009 Cuma

YENİ KİMLİK KARTLARI...




Nufus cuzdaninda devrim gibi yenilik. Tek kimlik kartina dunyalar sigdirildi. Kartta guvenlik onlemleri ust duzeyde.

TUBITAK tarafindan tamamen milli olanaklar kullanilarak gelistirilen ve 2010'dan itibaren nufus cuzdaninin yerine kullanilmasi hedeflenen akilli kimlik kartlari, kopyalanma riskine karsi gorunurde 7 ustun guvenirlikli onlemle korunuyor.

TUBITAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Arastirma Enstitusunde (UEKAE) gelistirilen Akilli Kart Isletim Sistemi (AKIS) Proje Sorumlusu Mustafa Basak 2010'dan itibaren tum Turkiye'de uygulanmasi planlanan elektronik kimlik kartinin teknolojik ozelliklerini anlatti.

Akilli kartin en basta akilli kart tabanli ulusal kimlik karti olarak nufus cuzdaninin yerini alacagini aktaran Basak, kartin ayrica surucu belgesi, pasaport, e-devlet uygulamalarinda kimlik dogrulama amacli bir belge olacagini ve SSK karnesi, Saglik Bakanligi sertifikalarinda, Maliye Bakanliginin vergi uygulamalarinda kullanilabilecegini belirtti.

Basak, AKiS tabanli benzer akilli kartlarin sehir kartlari, kontorlu kartlar gibi belediye uygulamalarinda da kullanilabilecegini animsatti
ALINTIDIR

1 yorum:

Mehtap dedi ki...

Çok basit görünümlü ama oldukça işlevsel.Yalnız kaybolduğunda ne olur ki acaba.Hem kimliğinizden,hem ehliyetinizden,sağlık karnesinden vs.vs. herşeyden mahrum mu kalınacak yenilenene kadar.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com