11 Kasım 2009 Çarşamba

KADIN VE ERKEK ARASINDAKI 46 FARK






Ergenlik sivilcesi: Erkeklerin sivilce sorunu daha fazladir. Bu da daha cok testosteron hormonundan kaynaklanmaktadir. Bu hormon yag bezelerini uyarir ve derideki gozeneklerin tikanmasina, dolayisla da sivilceye neden olur.

Vucut kokusu: Erkeklerin vucut kokusu kadinlardan cok daha gucludur.

Saldirganlik: Erkekler kadinlardan daha saldirgan olup bedensel guc kullanimina daha egilimlidirler. Bunun aciklamasi da testosterona baglanmaktadir. Buna karsilik kadinlar kelimelerle saldirir ve savasirlar.

Spor: Spor konusunda erkekler kadinlardan daha hizlidir ancak kadinlar daha dayaniklidir.

Kan: Erkeklerde 4.5, kadinlarda 3.6 litre kan vardir. Erkek kani daha koyu kivamlidir, bir damlasinda 1 milyon kan hucresi vardir. Toplam olarak erkeklerde 1 santimetrekup kanda 5 milyon alyuvar vardir, bu da kadinlara kiyasla yuzde yirmi fazlalik demektir. Erkeklerin tansiyonu da kadinlardan yuksektir: 140/88. Bu deger kadinlarda 130/80'dir.

AIDS: Her dort AIDS hastasindan sadece biri kadindir. Nedeni ise kadinlarda hastalik tasiyabilen X kromozomundan iki tane bulunmasidir. Cunku bir saglikli, bir de hasta gene sahip olsalar bile saglili gen hasta gene baskin cikar ve hasta degil tasiyici olurlar.

Yuzme yetenegi: Kadinlar derilerinin altindaki yag tabakasi nedeniyle daha iyi yuzerler.

Vucut Isisi: Erkeklerin vucut isisi kadinlardan daha yuksektir.

1 yorum:

icimdeki yolculuk dedi ki...

bunlar gerçek mi?? vay anasını

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com