16 Ekim 2009 Cuma

ÇOCUKLARA TEMZİLİK ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI..


Her ailede bu sesi duyar gibiyim " yavrum dişini fırçala" yada "yavrum, bebeğim hadi banyo yapma vaktin geldi" bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Bir çok çocuk özellikle ergen çağlara geldiyse bu sesten ve bu söylemden nefret eder.
Peki ne yapılmalı ve çocuklarımıza temizlik alışkanlıklarını nasıl kazandırmalıyız.
Öncelikle unutmamalıyız ki onlar küçücükler ve tabi ki en çok sevdiğimiz varlıklarımız. Çocuklarımıza daha küçük yaşlardan itibaren temizliği oyunlarla, oyuncaklarla alışkanlık haline getirebiliriz.
Örnek vermek gerekirse, dişlerini fırçalama alışkanlığı kazandırmak için sevdiği ve kendi beğeneceği diş fırçasını seçmesini sağlayın ve diş macunu için de çeşitli tadlarda olanları deneyerek sevdiği diş macununu kullanmasını sağlayın.
Küçük yaşlarda göz yakmayan şampuan ve banyo aksesuarları kullanın ve çocuğunuzun sevdiği oyuncaklarla küvette vakit geçirmesine izin verin.
Çocuğunuzun su ile oynamasına izin verin ve su ile oynamayı severse hem banyo yapması hem de gelecekte yüzme öğrenmesi kolay olacaktır.
Çocuğunuzla konuşun ve mikropları ve getireceği zararları oyunlarla anlatın. Hafızasına yer edecek oyunlar ve örnekler verin hatta oyuncaklarla olayı canlandırın.

Kısacası tüm temizlik alışkanlıkların kazandırılması erken yaşlarda başlamalı ve çeşitli oyun,oyuncaklar ve canlandırmalarla desteklenmesi gerekiyor.



Bu birazda sizin tiyatro yeteneğinize bağlı...

Temiz ve sağlıklı günler dileriz.

akartemizlik.com

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com