4 Eylül 2009 Cuma

GÖZ KURULUĞUNU DİKKATE ALALIM




Hepimizin hayatinda artik vazgecimez bir yere sahip olan bilgisiyarlar, dogrudan olmasa da dolayli olarak bazi rahatsizliklara neden olabiliyor. Bu rahatsizliklarin basinda ise goz kurulugu geliyor. Bilgisayar karsisinda uzun sure calisan kisilerde goz kirpma araligi uzadigi icin gozlerde kizarma, kanlanma, goz yasarmasi gibi belirtiler olusabiliyor ve daha sonra da bu belirtiler goz kuruluguna yol acilyor.

Goz kurulugu, katarakt ve korluge neden olabiliyor
Gozun kurumasi sadece goz kapaklarinin hareketlerine bagli degil. Calisilan ortamin kapali ve kuru olmasi, kaloriferli isinma sisteminin bulunmasi gibi etkenler, goz kurumasini daha da hizlandiriyor. Ayrica, bilgisayar karsisinda goz kapaklarinin sonuna kadar acik tutulmasi, gozun nemli tutmasi gereken alani daha da fazlalastirdigi icin gozdeki kurumayi hizlandirabiliyor.
Goz kurumasinin, zamaninda tedaviye baslanmamasi halinde gozun korneasinin delinmesi sonucu katarakt ve korluge dahi neden olabilecegine de vurgulayan Uzman Dr. Akbas da bilgisayar kullanicilarinin durumu ilacli tedavi safhasina getirmeden, kuru ortamda calismaktan kacinarak, klimaya maruz kalmayarak ve varsa kaloriferin uzerine nem yapmasi icin su yerlestirerek, kuru goz sendromundan korunabileceklerini kaydediyor. Uzman Dr. Umut Akbas, ayrica goz kurumasi rahatsizliginda bilgisayara bakis acisinin da buyuk onem tasidigini dile getirerek, sozlerine soyle devam ediyor:
“Bilgisayari, tam karsisindan, ayni hizada bakarak kullanmak, goz kapaklarinin tamamen acik kalmasina neden oluyor. Bu da gozun nemlendirmesi gereken goz araliginin daha da fazla olmasina neden oluyor. Bu nedenle ozellikle, buro, ofis gibi kapali ve kuru ortamlarda bilgisayarla calisanlar, korluge dahi neden olabilen goz kurulugundan kacinmak icin, bilgisayari tepeden bakacak sekilde kullanmali. Bu sayede asagi dogru bakilmak zorunda kalinmasi nedeniyle goz kapaginin daha kisik kalmasi saglanir.

1 yorum:

NoEngel dedi ki...

Merhabalar,
Gözlerimiz o kadar değerli ki bütün organlarımız gibi değeri parala ölçülmez. Bu faydalı,bilgilendirici paylaşım için teşekkürler.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com