7 Eylül 2009 Pazartesi
BİLİNMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞALIM..
• Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.
• Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin
• Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir.
• Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın.
• Lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler hem de kokuları giderir.
• Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü kokusunu gidermek için içine bir parça kesme şeker koyun.
• Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içine su koyup bu kabın üzerine pilav tenceresi koyularak ısıtılırsa pilav taneli kalır tazeliğini muhafaza eder.
• Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hemde daha lezzetli olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
bilgilerine teşekkür ederim çok hora geçti
Yorum Gönder