11 Ağustos 2009 Salı

ŞEFTALİ HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ



Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali kiraz ve kayısı gibi gülgiller ailesindendir.

Dünyaya Çin'den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak Çin sanatında çömlek ve porselen dekorasyonlarında kullanılmıştır.

En iyi sıcak iklimlerde yetişen şeftali Avrupa 'ya İran'dan İspanyollar tarafından getirtilmiştir.

Ağız kokusunu alır.

Böbrek taşlarını eritir.

Bağırsak kurtlarını öldürür ve olgunu yumuşaklık yapar.

Kanı zehirlerden temizler.

Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır.

Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür.

Bol miktarda idrar söktürür.

Meyvesi hazmı kolaylaştırır.İdrar yollarını temizler.

Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir.

Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.

Şeftali çiçeğini kuru yada tazesini 1 litre kaynayan suya 10 gr atın. 10 dakika bekletin.çay gibi içilirse bağırsaklara yumuşaklık verir öksürüğü hafifletir.

Şeftali alırken özellikle hoş kokulu olmasına dikkat edin. Eğer olgun şeftali alacaksanız hemen tüketin. Olgunlaşmamış şeftalileri evde oda sıcaklığında bir kese kağıdı içinde 2-3 bekletirseniz olgunlaşmalarını sağlarsınız. Şeftalinin olgunlaştığını dokunduğunuzda yumuşamasından ve hoş kokusundan anlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN