25 Ağustos 2009 Salı

RAMAZAN İÇİN REVANİ YAPTIK..




MALZEMELER:
5 çay bardağı un
4 yumurta
2,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Süslemek için hindistan cevizi

Şerbeti İçin;

3,5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
4/1 Limon

Hazırlanışı :

Önce şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Şeker ve yumurtayı köpürene dek çırpalım.
Sırasıyla yoğurt, irmik, vanilya, un ve kabartma tozunu iyice karıştıralım.
Orta boy bir fırın tepsisini margarin ile yağlayıp, üzerine şeker serpelim.
Karışımımızı tepsiye eşit şekilde dökelim ve önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından aldıktan sonra üzerine bir su bardağı su gezdirelim ve soğuttuğumuz şerbeti eşit olarak gezdirelim.
Şerbeti içine çektiğinde ve tatlımız soğuduğunda süsleyerek servis yapalım...

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN