27 Haziran 2009 Cumartesi

Popun Kralı' öldü




'Popun Kralı' dünyaca ünlü ABD'li şarkıcı Michael Jackson'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Jackson 50 yaşındaydı.

Los Angeles Times gazetesi internet sitesindeki haberinde belediye ve polis yetkililerine dayanarak "pop yıldızı Michael Jackson'ın bugün öğleden sonra derin koma halinde hastaneye varmasının ardından ölü olduğu doktorlar tarafından ilan edilmiştir" ifadesini kullandı.

AP de durumdan haberdar olan bir kişinin kendilerine Jackson'ın öldüğünü söylediğini bildirdi.

Fransız haber ajansı AFP de Amerikan magazin sitelerinden TMZ'ye dayanarak ünlü yıldızın kalp krizi sonucu öldüğünü duyurdu.

İnternet sitesi TMZ.com'daki haberde bugün yerel saatle öğleden sonra kalp krizi geçiren Jackson'ın evine giden acil servis görevlileri eve ulaştığında ünlü yıldızın nabzının atmadığı ve bütün çabalara rağmen hayata döndürülemediği belirtildi.

"Görevliler eve ulaştığında Jackson'ın öldüğü belirtilirken" hastanede de ünlü yıldızın hayata döndürülmeye çalışıldığı ancak bütün çabalara rağmen tepki vermediği belirtildi.

Sanatçının babası oğlunun sağlık durumu ile ilgili bilgi vermemekle beraber "Las Vegas'tayım. Ama Los Angeles'daki kişiler beni aradılar ve Michael'in hastaneye götürüldüğünü söylediler. Annesi hastaneye gidiyor" dedi.

Michael Jackson'ın ölümü resmi olarak henüz doğrulanmadı.

Michael Jackson'ın hayatı
Jackson Ailesi'nin yedinci çocuğuydu 1971 yılında 11 yaşındayken Jackson 5 grubuyla müzik hayatına atıldı. 'King of Pop' lakabını alması Off the Wall (1979)[ Thriller (1982) Bad (1987) Dangerous (1991) HIstory (1995) gibi başarılı solo albümler sayesinde olmuştur.

Jackson 29 Ağustos 1958 tarihinde Amerika'nın Indiana eyâletinin Gary şehrinde doğdu. Dokuz çocuklu bir ailenin yedinci üyesi olarak dünyaya gelen sanatçının tam adı Michael Joseph Jackson'dır. Şarkıcının fabrika işçisi olan babası Joseph Jackson müziğe tutku derecesinde bağlıydı ve boş zamanlarında gitar çalıyordu. Eşi Katherine (Scruse) ile evlenip kalabalık bir aile haline geldikten sonra bu ilgisini çocuklarına da aşıladı.

Jackson 5 dönemi
60'lı yılların başlarında büyük erkek kardeşleri Jackie Tito ve Jermaine babaları tarafından organize edilen "The Jackson Brothers" adında bir grup kurarak kulüplerde şarkı söylemeye ve yarışmalara katılmaya başladılar.[26] Jackson'un sahip olduğu ses ve dans yeteneği kısa zamanda fark edildi. Henüz yaşı küçük olmasına rağmen özellikle solo şarkılardaki performansı nedeniyle 1964'de diğer kardeşi Marlon'la birlikte gruba dahil edildi. Artık beş üyeden oluşan kardeşler grubun adını "The Jackson 5" olarak değiştirdi.

1968'e kadar geçen süreçte amatör çalışmalarına gece kulüplerinde ve barlarda devam eden grup Harlem-New York'ta bulunan Apollo Tiyatrosu'nda düzenlenen bir yarışmada birinci gelerek dönemin en ünlü R&B plak şirketi Motown'ın kurucusu Berry Gordy'nin dikkatini çekti. 1968'te Motown'la imzaladıkları sözleşmeden sonra Kaliforniya'ya taşınan grubun yıldızı hızla parlamaya başladı.

Söz konusu şirketten Suzanne de Passe’ın menajerliğinde çıkan ilk dört tekli "I Want You Back" "ABC" "The Love You Save" "I'll Be There" listelerde bir numaraya oturdu. O-Jays grubu ve James Brown gibi soul müziğin önderlerinin izinden giden The Jackson 5 70'lerin başında zenci pop ve soul vokal gruplarının dünya çapında bir numaralı temsilcisi haline gelmişti. Michael Jackson ise bu yeni müzik tarzını kendi içerisinde dansıyla birlikte harmanlayarak özgün bir tarza dönüştürecek kendi kulvarında yalnız koşacaktı. Grubun bu hızlı yükselişinden sonra güçlü sesiyle farklı dansıyla oldukça sivrilen ve öne çıkan Michael Jackson 1971-1976 yılları arasında halen The Jackson 5'a bağlı olarak yine Motown'dan "Got To Be There" "Ben" "Music and Me" ve "Forever Michael" adlı ilk solo albümlerini çıkardı.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com