SOSLU KANAT TAVA
MALZEMESİ:1 Kg tavuk kanadı,kimyon,4 yemek kaşığı ketçap,1 tatlı kaşığı limon,1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
YAPILIŞI:Kanatları bir kabın içine koyun ve tüm bu malzemeyle karıştırıp dinlenmeye bırakınız.Yanmaz tavaya çok az z.yağı damlatıp kısık ateşte kanatlarıda içine yerleştirerek üzerlerine bir kapak örtüp azcık sulu pişmeye bırakalım.Hafif piştikten sonra kapağı kaldırın ve iyice mangaldaki gibi pişene kadar ocakta kalsın. Piştikten sonrada sıcak sıcak arzu edilen garnitürle servise sunun afiyet olsun .
10 yorum:
canım ne güzel olmuş hiç ketcapla denememiştim denerim bundan sonra ellerine sağlık sevgiler
Mangalda da çok güzel olur kanat offff şimdi piknikte olmak lazımdı....
Ketçapla hiç denememiştim,güzel olur yani....Deneyeceğim çocuklarım ketçap hastası zaten...
Tavuğun en lezzetli yeri çokta severim soslu çok nefis görünüyor ellerine sağlık Şirinem kucak dolusu sevgiler güzel bir hafta diliyorum canım
görüntü iştah açıcı..ellerine sağlık canım şirinem:)kanatta güzel olur canım...sevgiler
annem ne yapalım diordu yemek bnde tavuk sote diordum olmaz flan demişti ama bu görüntüyle canını çektirip ikna edicem.).)afiyet olsun ellerine sağlık
ellerine saglık güzelim.
şu tavuğu soslu çok seviyorum ellerine sağlık gülüm karnım acıktı bu görüntüyü görünce afiyetler olsun sizee sevgiler
ne güzel yapmışınız afiyet olsunElerinize sağlık mutlu haftalar
Hemen defterime not aldım.Tavuğa ketçap koymayı hiç düşünmemiştim. Hardal limon tuz ve karabiberle ovup biraz piştikten sonra üstünü örtecek kadar sütle pişiririm sütü çeker ve sırf yağıyla kalır,o da çok güzel olur ama bunu da deneyeceğim teşekkürler sevgiler.
Yorum Gönder