12 Mayıs 2009 Salı
PATLICAN KARNIYARIK
MALZEMELER:1 kg patlıcan,yarım kilo kıyma,2 adet kurusoğan,3 diş sarmısak,maydonoz,karabiber,kırmızıbiber,tuz,yeşil biber,z.yağ.5 adet domates,2 kaşık salça
YAPILIŞI:Patlıcanların kabuklarını şeritler halinde soyunuz.Soyulan patlıcanların bıçakla iki üç yerinden çiziniz.kızgın yağda kızartın.Başka bir tavada soğanları kıymayı ve biberleri kavurun.Domateslerini,sarmısak ve salçasını koyunuz,iyice kavrulduktan sonra baharatlarını maydonuzu ve tuzunu ekleyin.Kızartılmış patlıcanların içlerini bu karışımla doldurunuz.Üzerine maydonoz serpip ister ocakta ister fırında pişmeye bırakınız.Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
mmmm.. harika turk mutfagindan bir lezzet... elinize saglik, medinem
ERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER
Selam arkadaşım uzun zamandır bloğumla ve sizlerle ilğilenemedim.
beni yanlız bırakmadığıniçin teşekkür ederim bu aradan harika tarifler yayınlıyosın Sevgiler
Şirinem,emeğine sağlık.Egeliyiz ya kanımıza işlemiş.Patlıcanla yapılan tüm yemekler favorimdir.Değişik tariflerini de beklemekteyim.
Sevgilerimle...
ooo çok severim ne güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
Bende patlıcanla yapılan tüm yemekleri çok seviyorum helede yaz geldimi oooo hergün yesem bıkmam
Yorum Gönder