12 Mayıs 2009 Salı

PATLICAN KARNIYARIK



MALZEMELER:1 kg patlıcan,yarım kilo kıyma,2 adet kurusoğan,3 diş sarmısak,maydonoz,karabiber,kırmızıbiber,tuz,yeşil biber,z.yağ.5 adet domates,2 kaşık salça

YAPILIŞI:Patlıcanların kabuklarını şeritler halinde soyunuz.Soyulan patlıcanların bıçakla iki üç yerinden çiziniz.kızgın yağda kızartın.Başka bir tavada soğanları kıymayı ve biberleri kavurun.Domateslerini,sarmısak ve salçasını koyunuz,iyice kavrulduktan sonra baharatlarını maydonuzu ve tuzunu ekleyin.Kızartılmış patlıcanların içlerini bu karışımla doldurunuz.Üzerine maydonoz serpip ister ocakta ister fırında pişmeye bırakınız.Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun


6 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

mmmm.. harika turk mutfagindan bir lezzet... elinize saglik, medinem

harosa dedi ki...

ERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER

Sevgi Pırıltısı dedi ki...

Selam arkadaşım uzun zamandır bloğumla ve sizlerle ilğilenemedim.
beni yanlız bırakmadığıniçin teşekkür ederim bu aradan harika tarifler yayınlıyosın Sevgiler

Biranne.com dedi ki...

Şirinem,emeğine sağlık.Egeliyiz ya kanımıza işlemiş.Patlıcanla yapılan tüm yemekler favorimdir.Değişik tariflerini de beklemekteyim.
Sevgilerimle...

hdidem95 dedi ki...

ooo çok severim ne güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

şirinem dedi ki...

Bende patlıcanla yapılan tüm yemekleri çok seviyorum helede yaz geldimi oooo hergün yesem bıkmam

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com