MALZEMESİ:Akşamdan ıslatılmış 3 su bardağı nohut,yarım kilo kuşbaşı kuzu eti,sarmısak ,1 baş kuru soğan,2 kaşık salça
YAPILIŞI:Nohutları düdüklü tencerede haşlayınız etleride haşlayın hazır olsunlar.Başka bir tencerede kurusoğanı ve sarmısağı kavurun üzerine haşlanmış kuzu etini ve salçayı ekleyin nohutları ve üzerlerini bir parmak geçecek kadar sıcak suyuda koyup yemeğimizi kısık ateşte pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.Artık bharın şu günlerinde son bir kere daha yapmak istedim yazın bakliyatlar ağır geliyor daha hafif yemekleri tercih ediyorum :))
2 yorum:
bizim evde nohut pek yenmez bende kuru fasulyeyle yaparım bu tarifi.
Ellerine sağlık bende çok severim.
Yorum Gönder