16 Mayıs 2009 Cumartesi

DOMUZ GRİBİ İSTANBULDA....



ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek amacıyla İstanbul'a gelen bir kişide termal kamera aracılığıyla yapılan kontrolde yüksek ateş tespit edilmiştir. Bu kişiden alınan numunede H1N1 virüsü tespit edilmiştir.
Hasta ABD vatandaşı olup, havaalanında başka kişilerle temasta bulunmadan, yakınlarıyla birlikte gözlem altına alınmıştır. Hastayla birlikte aynı uçakta yolculuk edenlerin listesi de temin edilmiş ve kontroller yapılmaktadır.
Hasta şu anda gözetim altında Hastanın genel durumu şu anda iyi. Aldığımız tedbirlerin ne kadar yerinde olduğu görülmüştüğr. Doğrudan doğruya giriş sırasında yapılan tespit bizim açımızdan oldukça avantajlıdır. Bu vatandaşın temas ettiği kişileri yakından takip etmemiz ve hastalığı yayılmadan kontrol altına almamız gerekiyor. Bu kişinin ailesi de var. 6 kişilik bir aile. Bu aile de izole edilmiş durumda. Bütün mesele başka insanlara bulaşmasını engelleyerek, yayılma hızını yavaşlatmak.

UYARILAR

Zorunluluk olmadıkça hastalığıun görldüğü ülkelere seyahat edilmemesi, seyahat zorunlu ise kişisel tedbirlerin alınması
Son 7 gün içinde yurtdışından gelen ve 38 derecenin üzerinde ateş, öksürük gibi belirtileri olan herkes sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır.
Su ve sabunla ellerin iyice köpürtülerek iyice yıkanması
Öksürme hapşırma sırasında ağzın ve burnun mendille kapatılması


haberturk.com

1 yorum:

Zeugma dedi ki...

İnşallah kimseye bulaşmadan biter gider..
Off yaa..
Duyunca ürperiyor insan..

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com