4 Mayıs 2009 Pazartesi

BAKLANIN FAYDALARI



Anneciğimin bahçesindeki baklalar artık toplanacak hale geldiler.Birazını topladım yemek yapmak için bu aradada nelere faydası olduğunu merak ettim ve internette araştırırken bulduğum bilgileri sizlerlede paylaşmak istedim.

BAKLA:Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Kuru Bakla, Taze Baklaya göre daha besleyicidir. Kuru Baklanın 100 gr.mında yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Baklanın Faydaları: Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.

Bakla Nasıl Kullanılır? Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır. Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez.

5 yorum:

OlurÖyle dedi ki...

baklanın tadı damak zevkime uymaz gibi gelirdi. ama alışkanlık yaptı sanırım. daha dün yedim. çok güzeell:) sadece yiyemeyenler için sarımsaklı yoğurtlu da önerilir.

kardelen dedi ki...

baklayı zaten çok seviyordum faydalırınıda öğrendikten sonra daha bir iştahla yeerim artık...

TATESAL dedi ki...

İdrar yollarına iyi geldiğini bilmiyordum,daha sık yemek gerekir demekki...Teşekkürler

HİLAL YÜKSEL dedi ki...

hımm.. dalında nasılda güzel duruyor.bayılırım yoğurtlayıp taze sarımsakla yemeye:))bir de dereotu çok yakışıyor pişerken miss gibi kokutuyor...

cansudere dedi ki...

baklayı cok severim ama çig yemeyı faydalarını da ögrenmiş oldum bu sıralar hastalarımızın cogu bakla zehirlenmesınden gelıyor :((( çig tüketildigi için bende çig sevip tüketiyorum ama dozunda paylaşımın için teşekkür ederim cnm...

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com