8 Nisan 2009 Çarşamba

PAZI SARMASI




MALZEMESİ:2 Demet pazı yaprağı,1.5 su bardağı pirinç,400 gr kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber,1 adet kurusoğan,maydonoz

YAPILIŞI:yaprak sarmasındaki gibi iç malzemesini hazırlıyoruz.Tencerede su kaynatıp altını kapatıyoruz bu kaynayan suya pazıları batırıp çıkarıyoruz.Aman dikkat çok tutarsanız eriyor yaprakları çok yumuşak sonra güzelce yaprağı sardığımız gibi pazılarıda sarıp tencereye yerleştiriyoruz kısık ateşte piştikten sonra sıcak servis yapıyoruz.Helede yanında yoğurtla yemede yat oluyor :))

2 yorum:

SİS dedi ki...

hiç pazı sarması yemedim görünüşü çok güzel ellerine sağlık anneme söyledim yapçak bana bahçemizde pazı varmış benim haberim yok sayende bunuda öğrenmiş oldum

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

sarma nefis görünüyor.çok severim.çok güzel ve iştah açıcı.ellerine sağlık.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com