7 Nisan 2009 Salı
ÖNEMLİ BİLGİLERRRRRR....
1-Yağ tüketiminizi azaltmak için derisiz beyaz et satın alın.
2-Taze beyaz etin kalitesine dikkat edin. Derisi sararmış, kurumuş kümes hayvanı eti almayın.
3-Kaynatılmış ve pastörize sütler cam kavanozda buzdolabında 12 gün, kutusu açılmış sterilize sütler en fazla 3 gün saklanabilir
4-Taze yumurta suya atıldığında dibe çöker, bayatladıkça yukarı doğru çıkar
5-Taze yumurtanın sarısı, akı tarafından küre şeklinde sarmalanmıştır. Kabuğu pürtüklüdür
6-Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları daha iyidir
7-Patates ve soğanlarda çimlenme ve yeşillenme olmamalıdır
8-Şişmiş, paslı ve içindeki sıvıyı sızdıran konserveler alınmamalıdır
9-Meyvelerin iri ve gösterişli olanları değil, pörsümemiş ve sulu olanlarını seçin.
10-Kabuğu temiz, kendisi iri olmalıdır. Kırık ve çatlak yumurtalar alınmamalı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder