15 Nisan 2009 Çarşamba

MADIMAK YEMEĞİ


MALZEMELER:1 Çay bardağı süt,1/2madımak,1 kaşık salça,1 çay bardağı bulgur,bir miktar pastırma,1 çay bardağı sıvı yağ,1 adet kurusoğan,tuz.

YAPILIŞI:Madımakları ayıklayın ve güzelce yıkayınız.İnce ince doğrayın,soğanı,salçasını ve pastırmayı kavurunuz.Madımakları ekleyin üzerini geçecek şekilde su koyun pişmeye bırakın madımaklar yumuşayınca sütümüzü ve bulguruda koyarak kısık ateşte bulgurlar iyice pişene kadar bırakınız.Sıcak sıcak servis yapınız afiyet olsun.

Bu arada madımağı bilmeyenler içinde kısa bir bilgi verelim dedik :))
madımak bir çok yöreden yetişen, ekimi için ek bir zahmet gerektirmeyen kendiliginden yazın ortaya çıkan bir bitkidir. bitkinin özlelliği: yoncayı anımsatan bir görüntüsü vardır fakat yaprakları daha küçük ve çoktur.. damak zevki olan herkes için bence lezzeti tartışılamaz.... ayriyeten çok hafif osmanlı kültüründen gelen bir yemek türüdür.(ALINTIDIR)


2 yorum:

kkkk dedi ki...

daha once hic yemedim cnm ben bundan ama boyle ot yemeklerine bir ilgim var kesin bunuda cok begenirim.

Unknown dedi ki...

daha önce bir kaç kez yemeyi denedim ama pek başarılı olamadım.nedense alışamadım bu yemegin tadına.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com