2 Nisan 2009 Perşembe
KIYMALI PATATESLİ KREP
MALZEMESİ:3 Yumurta, 1.30 su bardağı un ,1.30 su bardağı süt,yarım su bardağı su,tuz,kaşar peyniri İÇİ İÇİN: 250 gr kıyma,1 adet kurusoğan,maydonoz,2 adet patates,kırmızıbiber,karabiber
YAPILIŞI:Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım soğanı yemeklik doğrayıp baharatlar ve kıyma ile güzelce kavuralım patatesleri haşlıyalım.kavrulan bu malzemeye haşlayıp rendelediğimiz patatesleri de ekliyelim tuzunu ayarlayıp iç malzemesini bırakalım .Krepleri hazırlamak için derin bir kaba sütü ,suyu ,tuz ve yumurtaları koyup güzelce çırpalım bunların üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim hafif koyu ama akışkan bir kıvam elde edince teflon tavamızı çok hafif yağlayalım ve bu malzemeden kepçe yardımı ile tavaya akıtıp arkalı önlü pişmesini sağlıyalım.Pişen bu krepleri bir tabağa alıp iç malzemesini dolduralım ve şekildeki gibi katlayarak fırın tepsisine dizelim üzerlerine dilimlenmiş kaşar ekliyelim fırının üst bölümünü yakarak kaşarlar eriyene kadar bırakalım çıkınca sıcak sıcak servis yapınız afiyet şeker olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder