3 Mart 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE





MALZEMESİ: 1 kg bezelye,2 havuç,2 patates,yarım demet dere otu,1 tatlı kaşığı limon,zeytinyağ,tuz,kimyon,1adet kurusoğan.1 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:Tencereye kurusoğanı küçük küçük doğrayın zeytinyağını koyunuz.Üzerine ayıkladığınız bezelyeleri ekleyin halka halka kestiğiniz havuçları küp küp doğradığınız patatesleride ilave edip tuz,şeker ve kimyonu ekleyip önce harlı kaynamaya başlayıncada kısık ateşte pişmeye bırakınız.Pişmesine yakın üzerine limon ve dereotunu ilave edip bir tıkırdada mı altını kapatınız.En güzel yanı tüm sebzeleri çiğden pişirdiğiniz için hem çok sağlıklı hemde vitamin değeri kaybolmadığı için çok besleyici ve hafif bir yemek afiyet şeker olsun :))

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN