10 Mart 2009 Salı
PATLICAN KARNIYARIK
MALZEME:1 kg patlıcan,yarım kilo kıyma,1 yemek kaşığı salça,4 adet domates,3 yeşil biber,karabiber,kırmızıbiber,tuz,1 adet kurusoğan,3 diş sarmısak ve maydonoz.
YAPILIŞI:Patlıcanları karnıyarıklık ayıklıyalım tuzlu suya koyalım,ince ince doğranmış soğanı bir tavada kavuralım ,kıymayıda ekleyelim iyice kavrulmaya yakın 1 tane ince doğranmış yeşil biberi,ince doğranmış sarmısakları ,maydonuzu ,tuzu,baharatları ve salçayıda ekleyip birkaç kere çevirip kapatalım.Suda bekleyen patlıcanları iyice kurulayıp kızgın yağda hertarafını güzelce kızartalım (ben kızartma ağır oluyor diye bu işlemi yağlı kağıt üzerine koyduğum patlıcanları fırına sürerek yapıyorum)kızarttığımız patlıcanları tepsiye dizelim içlerine hazırladığımız harcı doldurup dilimlenmiş domatesler ve yeşil biberlerle süsleyerek fırına verelim 160 derecede iyice pişip yumuşayana kadar bekletelim sonra sonra mııı afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder