6 Şubat 2009 Cuma

CEVİZLİ TEL KADAYIF








MALZEMELER :yarım kilo çiğ tek kadayıf ,350 gr ceviz,2 su bardağı şeker ,3 subardağı su,birkaç damla limon

YAPILIŞI: Tepsiye yarısı yayılan çiğ tel kadayıfın arasına ceviz döşenir.Kalan kadayıf üzerine kapanır ve önceden 150 derecede ısıtılmış fırına verilir üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.Bu arada bir tencereye su ve şeker konularak kaynatılır kaynama tamamlanmasına yakın birkaç damla limon suyu eklenir. tel kadayıf soğumuşken sıcak şerbet üzerine dökülür afiyet olsun...



4 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

ohhh koy kaymagi ustune afiyetle ye emegine salik

AskinAy dedi ki...

oh oh emegine saglik bayilirim tatliya nefis görünüyor,sevgiler

TAZE NANE dedi ki...

Annem bayılır.
harika görünüyor.
Sevgiler.

Biranne.com dedi ki...

Merhaba "şirinem";

Böyle pratik tarifler tam bana göre,hemen kağıda malzemeleri yazıyorum.İlk fırsatta alıp deneyeceğim.Evdekiler tatlı diye dolandıklarında anında hazırlayıp,servise sunarım.

Ayrıca yazılarımı okuyarak, paylaştığınız için de çook teşekkürler.

Sevgilerimle.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN