4 Şubat 2009 Çarşamba

3 BOYUTLU RESİM ÇALIŞMASI

MALZEMELER:

*Talaş(marangozlarda bulunur.)
*Ahşap kaplamalar değişik renklerde(marangozlarda bulunur.)
*Çakıl taşları ve kuru dal parçaları. (Sokaktan)
*Tutkal, Silikon tabancası, silikon (Kırtasiyelerde, hobi mağazalarında veya hırdavatçılarda bulunur.)
*Minik eskiden evlerde kalmış dantel parçaları.
*Mukavva(kırtasiyelerde bulunur)
*Kabartması yapılacak resmin fotokopisi.(Dergilerde bulunur.) *Asetat kâğıdı veya dosyaların önyüzündeki şeffaf bölümler.(kırtasiyelerde bulunur) *Ahşap boyaları veya plastik boyaların renklendiricileri. *Kalem, cetvel, makas,maket bıçağı ve havya evinizde olabilir veya hırdavatçılarda bulunur.
YAPILIŞI
1.Yapmayı istediğiniz deseni istediğiniz boyutta siyah beyaz olarak fotokopisini çektirin.
2.Ev varsa onları bina bina ayırın ve numaralandırın.
3.Numaralandırdığınız binaların yan tarafına dönecek şekilde duvarlarını katlayın.
4.Numaralandırıp katladığınız binalarınızın üzerine ahşap kaplamaları tutkal ile yapıştırın ve üzerlerine ağırlık koyarak kurumasını bekleyin.
5.Kuruyan bina parçalarınızın makas ile fazlalıklarını kesin ve pencerelerini maket bıçağı yardımıyla oyun. Pencerelerin arka kısımından dantel parçalarınızı yapıştırın ve ön yüzünden de asitat kâğıdı ile camını yapıştırın.Sıra geldi havya ile pencere çerçevelerini belli etmeye.Isınan havyayı değdirin ahşabı yakacak ve çok güzel görüntüler ortaya çıkacaktır. Bu arada mukavvanızdan bir çerçeve yapmalıyız. Mukavvanızın uç kısımlarından 3 cm ölçü alın. Ölçüyü aldığınız yerlerden katlayın çerçeve ortaya çıkacaktır. Köşelerden zımba yardımıyla tutturun.
6.Evlerinizi veya binalarınızı bu çerçevenin içine silikon yardımıyla yapıştırın. Evlerinizin çatısını boyamadan gökyüzünü boyamalısınız. Bunun için plastik boyadan biraz mavi biraz beyaz bir kaba koyun. Büyük bir fırça ile şekillendirin. Azcık su kullanmayı da ihmal etmeyin lütfen.
7.Sıra geldi çatıları boyamaya 6.maddedeki işlemleri yapın ve boya yapmaktan korkmayın ama bu sefer biraz daha küçük fırçayla.
8.Evet artık ağaçları oluşturmalıyız. Bahçeden kurumuş ve kopmuş dal parçalarını silikon yardımıyla istediğimiz alanlara yapıştıralım. Bir büyük yoğurt kabına talaş parçalarını koyalım biraz tutkal ilave edelim. Ağaçlarımızın yeşil olması için ister plastik renklendirici istersek de ahşap boyasını tutkallı talaşın içine koyup iyice karıştıralım. Bu karışımdan avuç ile alıp dal parçalarının üstüne koyup kuruması için bırakalım.
9.Artık sona geliyoruz. Çakıl taşları ile yolumuzu döşeyelim. İstersek yolumuza da renklendirme yapabiliriz.Tamam çalışmamız bitti bir de sprey vernik ile vernikledik mi her şey tamam.Sanat eserinize herkes hayran kalacaktır. 10.Bu arada ufak bir hatırlatma renkli kumlarla yolu kaplayabilirsiniz.Veya daha yaratıcı olmak isterseniz seramik hamuru hazırlayıp insan ve hayvan figürleri yerleştirebilirsiniz.






2 yorum:

~PakKaramu~ dedi ki...

Visiting your blog

Adsız dedi ki...

sevgili şirinem bizim evimizdede 3 boyutlu resim var ve çok hoş duruyor.ama nasıl yapıldığını bilmek beni mutlu etti artık kendim yapabilirim.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com