10 Kasım 2008 Pazartesi

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
Bir buçuk su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, tuz


Yemeğin Tarifi
Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.
Mercimeklerin suyu çekmesine yakın bulguru tencereye ilave edin. Tuzunu da katın. Ağır ateşte demlendirin. Tencereyi ocaktan alın.
2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eriterek, pulbiberi çevirin ve pilavın üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN