13 Kasım 2009 Cuma

Kıyamet gerçekten kopacak mı?




Ekonomik kriz, büyük felaketler, toplu insan ölümleri, açılımlar, siyasi çalkantılar derken tüm dünya bir anda tek bir konuya odaklandı. Herkesin içini bir tedirginlik sardı. Üstüne üstlük bir de filmi yapıldı. Şimdi tüm dünya, 2012 yılında kopacak olan kıyameti konuşuyor.


Aslında, kıyamet senaryosunun kaynağı Maya takvimi. Beş bin 125 yıllık bu takvim her biri 394 yıllık 13 çağdan oluşuyor. Ve 13’üncü çağ, 21 Aralık 2012’de sona eriyor. Dolayısıyla da bu tarihte kıyametin kopacak olması muhtemel görülüyor.

2012’de kıyametin kopacağına inananların anlattığı bir başka senaryoya göre ise 2012 yılında dünyanın sonu gelmeyecek. Aksine bir aydınlanmanın başlangıcı olacak.

Hal böyleyken, kıyamet senaryoları tüm dünya tarafından tartışılırken ve Vatikan’dan yapılan son açıklamaya göre Roma’da uzaylıların olup olmadığı bile masaya yatırılacakken insanın aklının karışmaması imkansız…

Uzmanların da bu konuda fikir birliği sağladığı söylenemez. Kimi 2012’de tarihin en zor sınavına hazır olmamız için uyarıyor, kimi ise "Bunlar asparagas, inanmayın, birileri cebini doldurmak istiyor" diyor.

EN BÜYÜK EVREN ASPARAGASI


Astrobiyolog Dr. David Morrison "2012'de kopacak" şeklindeki iddialar hakkında şöyle diyor: "2012 senaryoları evrenin en büyük asparagasıdır. Her 400.000 yılda bir yerkürede manyetik kutuplaşma olabiliyor ama bu hem dönüş istikametini değiştirmez hem de bir dahaki sefere en az birkaç bin yıl var. Üstelik yerküreyi imha özelliği de yok. 2012 filmi üstünden yaratılan kozmofobi bugüne kadar ki en büyük evren asparagaslarından. Ve bu fobinin etkisi maalesef uzun ömürlü olacak."

ŞARLATANLIK YAPIYORLAR

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bil. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman, senaryoya kesinlikle karşı çıkanlardan: "Kıyamet senaryolarını eskiden yobaz din adamları üretirdi, şimdi para kazanmak için şarlatanlık yapan açıkgözler üretiyor. Bu senaryolar üzerinden bir endüstri yaratıldı. Hiçbirine inanmayın, söylediklerini sakın dinlemeyin."

4 yorum:

LEZİZCE dedi ki...

Evet çok iyi bir konuya değinmişsin canım hangisine inanacağız bilmiyorum ben dünyayı yaşamayı çok seviyorum hergün allaha dua ediyorum kıyamet kopmasın die ama ben kopacağına inanmıyorum belki dünyada büyük değişimler olacak belki mayalar başka birşey anlatmak istiyordu. Gelecegi Allahtan başka kimse bilemez şu tarihte kıyametmi kopacak demiş kimle konuşmuşki ? insanların kafasını bu tür şeylerle kurcalayıp şarlatanlık yapılıyor bence bugüne kadar neler attılar ortaya niye hiçbiri olmadı kuranda geçen kıyamet öncesi yecüc mecücler vs.onlar nerde doğru ya meksikada görüldü orda görülen meşhur yaratıkta yecüc mecüc soyundanmış daha neler allahım ya geçsinler bu ayakları yeter artık.İnsanoğlu kendi kıyametini kendi koparıyor zaten bu yetmezmi !...Konuşmak istediğim öyle şey varki yazmakla bitmiyor canım derin konu bunlar yaz yaz bitmez valla:)

Unknown dedi ki...

Bende 2012 bir dönüşüm yılı olacağına,yeni bir düzen geleceğine inanıyorum.Bilinçte,ekonomide ve bir çok alanda radikal değişimler olabilir diyorum.Sevgiler

Adsız dedi ki...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Sinem dedi ki...

Allah korusun herkesi ben bu filmi izlersem 6 ay uyuyamam kesin ama çokta merak ediyorum :))

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com