6 Kasım 2009 Cuma

ARKADAŞLIĞIN KIYMETİ




Kötü karakterli bir genç varmis. Bir gün babasi ona çivilerle dolu; bir
torba; vermis. Arkadaslarin ile tartisip kavga ettigin zaman her sefer bu;tahta perdeye bir çivi çak" demis. Genç, birinci gün tahta perdeye 37 çivi çakmis Sonraki haftalarda; kendi kendine kontrol etmeye çalismis ve geçen
her günde daha az çivi çakmis. Nihayet bir gün gelmis ki hiç çivi çakmamis.Babasina gidip söylemis. Babasi onu yeniden tahta perdenin önüne; götürmüs; Gence "Bugünden baslayarak tartismayip kavga etmedigin her gün için; tahta perdeden bir çivi çikart, sök" demis.
Günler geçmis. Bir gün; gelmis ki; her çivi çikarilmis. Babasi ona "Aferin iyi davrandin ama bu tahta; perdeye; dikkatli bak. Artik çok delik var. Artik geçmisteki gibi güzel; olmayacak.Arkadaslarla tartisip kavga edildigi zaman kötü kelimeler; söylenilir. Her kötü kelime bir yara (delik)birakir. Arkadasina bin defa;kendisini affettigini söyleyebilirsin ama bu delik aynen kalacak(hic kapanmayacak). Bir arkadas ender bir mücevher gibidir. Seni güldürür yüreklendirir. Sen ihtiyaç duydugunda yardimci olur seni dinler sana yüregini açar" demis.
Kimsenin gonlunde derin yaralar birakamamak umidyle...

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com