6 Ekim 2009 Salı

Z.YAĞLI BARBUNYA VE ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI




MALZEMESİ:1Kg barbunya,tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker,maydonoz,4 diş sarmısak,1 adet kurusoğan,2 adet havuç,2 adet patates.5 adet domates

YAPILIŞI:Barbunyalarımızı ayıklıyalım,tencerede soğanlarımızı güzelce kavurup içine ince kıyılmış sarmısakları koyalım.üzerine barbunyamızı, yağını,tuzunu,şekerini ve doğranmış domatesleri ekliyelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.Yemeğimiz z.yağlı olduğu için sıcak yada soğuk servis yapabiliriz.Afiyet olsunn




PİLAV MALZEMESİ:2 Bardak pirinç,yarım bardak tel şehriye,2 yemek kaşığı tereyağ,tuz,3.5 bardak su(ben evde kendimin hazırladığı tavuk suyunu kullanıyorum )

YAPILIŞI:Yağda şehriyelerimizi kavuralım üzerine pirincimizi ekleyip azcık beraber çevirelim suyumuzu ekleyip tuzunu koyduktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın suyunu çekince üzerine temiz bir peçete koyarak dinlenmeye bırakalım.Afiyet olsunn

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN