4 Haziran 2009 Perşembe

TAVUKLU ARAKA(BEZELYE)


MALZEMESİ : 1 Kg bezelye(araka),4 adet kemiksiz tavuk gögsü,5 adet domates,1 adet kurusoğan ,dere otu,tuz,z.yağı

YAPILIŞI:Önceden tavuk gögsünü haşlayıp küçük parçalara ayıralım.Domateslerimizi rendeleyelim.Tenceremize soğanımızı ve yağımızı koyarak kavuralım üzerine tavuk etlerini , domatesimizi ve bezelyemizi koyup pişmeye bırakalım bir müddet dometesin suyu ile pişsin sonra üzerini geçmiyecek şekilde sıcak su ve dereotunu ekleyip pişinceye kadar kısık ateşte ocakta bırakalım bezelyeler pişince sıcak sıcak servis yapınız.Ben bezelyenin taze kabuklarınıda yemeğime koyuyorum ve gerçektende inanılmaz güzel bir lezzet çıkıyor ortaya afiyet olsun. Bu arada bilmeyen arkadaşlarımız olabilir araka bezelyenin iri tanelisine deriz. :)

3 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Şirinem akşama ne pişireceğimi buldum ellerne sağlık:))

şirinem dedi ki...

Sevindim canım dene bak harika oluyor.

Eylem dedi ki...

bende denedim geçen gün tavuk daha iyi yakıştı bezelyeye.ellerine saglık.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN