2 Haziran 2009 Salı

DEV SOĞAN


Ödüllü Bahçevan, Paul Rochester, 7 kiloluk dev soğanı nasıl yetiştirdiğinin sırrını ödülünü aldıktan sonra açıkladı ve herkesi şaşırttı.

İngiliz Ödüllü bir bahçevan olan Paul Rochester, ağzına kadar dolu bir hasat zamanı söz konusu olunca, soğanlarını tanıdığını kanıtlamış. Yarışmadaki juri üyelerinin yaklaşık 6. kilo 973 gramlık devasa soğandan etkilenmeleri kaçınılmaz oldu ve ödülü aldı..
Bu soğanların böyle yetişmesindeki sır aynı zamanda, 40'ların ünlü grubu Glenn Miller'in nağmelerine de bağlı.
Rochester, Dünya Pırasa ve Soğan Şampiyonası'nda kupayı kaldırdıktan sonra, başarısının sırrının müzikte olduğunu açıkladı.
Yetiştirdiği soğanları son beş yılda 'havaya soktuğunu' dile getiren Rochester; 'Onlara beş yıldır bakımlarını yaparken bantları çalıyorum. Yetiştirdiğim parselde tünellerde teyp ve hoparlörlerim var. Her ne zaman oraya bakıma gidersem, Glenn Miller bantlarını çalıyorum. Bunu yaklaşık beş senedir yapıyorum ve pırasalarım bile daha iyi gözükmeye başladılar' dedi.
Bay Rochester daha önce üyesi olduğu bir klüpte de çeşitli ödüller kazanmış, ancak bu sonuncusu bugüne kadar yetiştirdikleri içinde en büyük olana verilmiş.
Boş zamanının çoğunluğunu Seaham'da bulunan parselinde geçiren Bay Rochester, yarışmadaki en yakın rakibine yaklaşık 28 gramlık fark atmış


not:alıntıdır...

1 yorum:

TATESAL dedi ki...

ŞU MÜZİK MUHTEŞEM BİR ŞEY.....YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR...

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com