16 Mayıs 2009 Cumartesi

YAŞASIN KARPUZZZ MEVSİMİİİ :)))




Yazın geldiği şu sıcak günlerde kütür kütür bir soğuk karpuz olsada yesek dediğimiz çok olmuştur ,sevdiğimiz bu meyvenin bize nasıl bir yararı var onlarıda öğrenelim istedim ,kendim ve sizler için araştırdım bakın ne kadar faydalı bir meyve imiş bizim karpuz.Küçük beyimizde sıcaktan çok bunalmış galiba nasılda dalmış karpuza:)))


Karpuzun yüzde 95'i su. Böylece temizleyici bir özelliği bulunuyor. Böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürüyor. Böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Kum ve taştan yakınanların da tercih etmeleri gereken bir meyve karpuz. B ve C vitamini içermesi de diğer artıları. Az miktarda da olsa barındırdığı "likopen" maddesi, kalbi enfarktüs olasılığına karşı koruyor. Karpuzun bu özelliklerinden yararlanmak için yemekten çok önce, mide boşken tüketmek gerekiyor. Çünkü, yemek sonrasında yendiğinde sindirim güçlüğü yaşanabiliyor.

ZAYIFLAMAK İÇİN İDEAL
İlginç olan, karpuzun besin değerinin, diğer birçok besinde olduğu gibi kabuğunda saklı olması. Bu nedenle, olabildiğince kırmızı etli kısmın altındaki beyazımsı kısmı tüketmeye bakmalısınız. Kısa sürede çok kilo vermenin bir yolu da karpuz rejimi yapmaktan geçiyor. Bol miktarda su içermesi, şeker barındırması ve boşaltımı hızlandırması gibi özellikleri nedeniyle kilo vermeyi sağlayabiliyor ama, süreyi kısa tutmak ve tek yanlı bu beslenmeye yüklenmemek koşuluyla.

8 yorum:

susamcorekotu dedi ki...

yaşlılar karpuz kabuğu denize düştüğü vakit....der yaz geldimi ne? mutlu hafta sonları sevgiler ekmekçiklerden almadan gitme

sufi dedi ki...

Yaşasın gerçekten.Karpuz sevmeyen var mıdır acaba?

eldivenlerim dedi ki...

bende çook severim karbuzu;) gerçekten çok yararlıymış, paylaşımın için tşkler.....

kubra zeynep kara dedi ki...

karpuzu kim sevmez:))
nasıl canım istedi şimdi.sıcaklarda buz gibi karpuz gibisi varmı

Zeugma dedi ki...

Hemen rejime başlamalı..
Karpuz lifleriyle uzun süre tok tutuyor üstelik..
Sağol canım şirinem.
Bir de sonuna uyarı eklemişsin.Süpersin:)

Unknown dedi ki...

gerçekten en güzel meyvelerden birisi,çok severim,yararlarıda müthiş,sevgiler

ozgurruya dedi ki...

Karpuz + peynir... Süper ikili :)

Fatma Dinç dedi ki...

şirinem karpuzu ve bergama tulum peyniri bayılırım... resimde bebek gerçektende etkili:))sevgilercanım

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com