28 Mayıs 2009 Perşembe

PERİLER VARMIDIR??





Periler cennete gidecek kadar iyi olamamış fakat cehennemi hakedecek kadar da kötü olmayan ruhlardır. Lucifer'e sadık kalan Düşen Meleklerdendir. Savaşı kaybettikleri zaman Tanrı bütün suçluları cehenneme gönderirken yolda perilere durmalarını emretti; bazıları karada, bazıları deniz ve okyanuslarda, bazılarıysa hava'da oldukları yerde kaldılar ve bir daha oraları terketmediler.

İnsan mekanızmasının küçük formlarında olan, doğa üstü güçlere sahip yaratıklardır. Bazı periler iyi olabilecekleri gibi bazıları da çok korkunç olabilirler. Varlıkları hiç kanıtlanamamış olmakla beraber, geçen yüzyıllar onları daha güçsüz kılıyor ve soyları tükenmeye yaklaşıyor.

Perilerin insanlara görülme ihtimalleri çok düşüktür ama efsaneye göre, eğer 4 yapraklı bir gonca bulup tenha bir kırda sırt üstü uzanırsanız çok yakında dans eden periler yanınızda uçuşmaya başlar. Eğer akan ırmaktan doğal olarak oluşmuş oyukları olan kayalara bakarsanız da peri görme ihtimaliniz vardır. Çünkü periler genellikle taş oyukları gibi yerlerde yaşarlar.

En çok göründükleri zamanlar, kavga ettikleri Mayıs arifesi, kutladıkları Kasım arifesi ve hayaletlerle dansettikleri Yaz arifesidir.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com