28 Mayıs 2009 Perşembe

MANTARLI BÖREK


MALZEMELER:
YARIM KİLO UN
SU
TUZ
MAYA
İÇ MALZEMELERİ:SİVRİ BİBER
DOMATES
MANTAR
YAPILIŞI:HAMUR MALZEMELERİ GÜZELCE YOĞURULUR İÇ MALZEMELERİNİ DE ÖNCE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP BİR MİKTAR PİŞİRİLİR DAHA SONRA AÇILAN HAMURUN İÇİNE İÇ MALZEMESİ YERLEŞTİRİLİP RULO ŞEKLİNDE KATLANIR VE TEPSİYE DİZİLİR ÜZERİNE YUMURTA AKI SÜRÜLÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA SÜRÜLÜR.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Mantara bayılırım zaten.
Sevgiler.

pembe tatlar dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık canım..

mosquito dedi ki...

Böreğin her çeşidini çok severim,mantarlı börek yapmayı denemedim hiç,yufka ile yapsam da lezzetli olurmu?:)Tembelliğim tuttu yine:)Ellerinize sağlık..

Eylem dedi ki...

acaba hamurla degilde yufkayla olurmu?ben hamur açma özürlüyümdür de.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN