13 Mayıs 2009 Çarşamba

HADİSE FİNALDE



MOSKOVA - Moskova'da yapılacak 54. Eurovision şarkı yarışmasının 1. yarı finali 18 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'yi "Düm Tek Tek" adlı parçasıyla temsil eden Hadise finalde yarışma hakkını elde etti. 12-05-2009, SalıGecede 9. sırada sahne alan ve seyirciden büyük alkış toplayan Hadise, finalde yarışma hakkını elde eden ilk isim olarak açıklandı.

İlk yarı finalde 18 ülkenin sanatçıları, Karadağ, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Beyaz Rusya, İsveç, Ermenistan, Andorra, İsviçre, Türkiye, İsrail, Bulgaristan, İzlanda, Makedonya, Romanya, Finlandiya, Portekiz, Malta ve Bosna Hersek sırasıyla sahne aldı.
Gürcistan'ın çekilmesiyle, Türkiye'nin grubunda yer alan ülkelerin sayısı 18'e düşmüştü.

Yapılan oylamanın ardından sırasıyla Türkiye, İsveç, Ermenistan, İsrail, İzlanda, Romanya, Finlandiya, Portekiz, Malta ve Bosna Hersek 16 Mayısta gerçekleştirilecek 54. Eurovision şarkı yarışmasının finalinde yarışma hakkı elde etti.

14 Mayısta yapılacak olan 2. yarı finalde ise sırasıyla Hırvatistan, İrlanda, Letonya, Sırbistan, Polonya, Norveç, Kıbrıs Rum kesimi, Slovakya, Danimarka, Slovenya, Macaristan, Azerbaycan, Yunanistan, Litvanya, Moldova, Arnavutluk, Ukrayna, Estonya ve Hollanda yarışacak.

16 Mayısta yapılacak finalde yeni bir oylama sistemi uygulanacak. Telefon mesajlarıyla atılan oyların ve 6 kişilik uzman jürinin oylarıyla, ülke puanları belirlenecek.

acikgazete.com

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com