26 Mayıs 2009 Salı

AŞK BU MUDUR?SEVDA BU MUDUR?HAYA BU MUDUR?





Osmanlı Devleti zamanında bir delikanlı bir genç kıza sevdalanır. Fakat o zaman ki aile terbiyesi ve hayâ kavramı en olgun dönemini yaşadığından, delikanlı sevdasını ifşa edemez. Delikanlı yemek ve içmekten kesilir. Baba ve anne bu duruma çok üzülür. Delikanlıyı tabibe götürmek isterler ama o bunu istemez. Çünkü dert tabiplik değildir.

Derken baba o beldenin saygın bir âlimine bu meseleyi açar. Bu üstad eve gider delikanlıyı baştan aşağı süzer. Aslında meseleyi baştan çözer. Teşhisle beraber tedavi etmek için delikanlının nabzını kontrol eder. Nabız çok düşük atar.

Bu büyük üstad delikanlının babasından bu beldeyi çok iyi bilen birini ister. Beldeyi iyi bilen bir zat gelir ve üstad delikanlının nabzını tutar. Ardından gelen şahsa döner beldenin sokaklarını isim isim saymasını söyler. Sokaklar sanki gül bahçesidir. Derken söz Lale Sokağa gelir. Lale Sokak dendiğinde delikanlının nabızları yükselir. Üstad burada dur der. Sıra o sokağı tanıyan birisini bulmaya gelir. Babadan o sokağı tanıyan biri istenir ve o zat gelir. Sokakta ki evler ismen sayılmaya başlanır. Üstadın eli yine delikanlının nabzındadır. Selahaddin Efendi’nin evi dendiğinde delikanlının nabzı bir daha yükselir. Üstad “Burada dur.” der. Ve babaya der ki: “Bu hane sakinlerini tanıyan birini getirin”. Haneyi tanıyan bir zat gelir ve başlar aile bireylerini saymaya. O hanede yaşayan Zeynep adlı kızın ismi zikredildiğinde delikanlının nabzı pik yapar. Teşhis ve tedavi gerçekleşmiştir. Üstad babaya döner ve ''Oğlunuz Lale Sokak’ ta Zeynep adlı bir hanım kıza sevdalıdır, şifası ise izdivacıdır.” der.

Aşk bu mudur? Sevda bu mudur? Hayâ bu mudur?

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

:)))
Çok güzelllmiş paylaşımın için sağol:)

Kumsal dedi ki...

Bugünki çirkefliğe tokat gibi bir hikaye olmuş

Biranne.com dedi ki...

Sevgili şirinem,
"Milattan önce 2300 2500 yılları arasında Mezopotamya'da yaşayan ve şahane bir güzelliğe sahip olan Enlil adında Sümerli bir rahibe, Kral Su-Sin'e aşıktı." diye anlatmışsın aşağılarda...Şimdi de bu delikanlı!!!Şaştım kaldım,ne diyeceğimi...
Bu arada sayfanın çevresindekiler pek bir hoş duruyor...Rengi de şirin mi şirin... :)
Sevgiyle kal...

şirinem dedi ki...

:) teşekkür ederim fatoş farklı zmanlardan farklı iki aşk :)

kubra zeynep kara dedi ki...

işte aşk budur:)

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com