18 Mart 2009 Çarşamba

YABANCI GÖZÜYLE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK



Çağımızda; uzak görüşlü, cesur, siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla Türkiye'yi bugünkü modern cumhuriyet durumuna getiren Kemal Atatürk'tür. Aynı zamanda bugün Türkiye'nin Avrupa Ortak Pazarına girebilecek güce erişmesini sağlayan modern ekonominin temelini hazırlayan da yine O'dur.
Hollanda Dışişleri Bakanı Joseph Luns



Kemal Atatürk, şüphesiz, yirminci yüzyılda İkinci Dünya Savaşı'ndan önce yetişen en büyük devlet adamlarından biri, hiçbir ulusa nasip olmayan cesur ve büyük bir devrimci olmuştur.
O, ulusunun özgürlüğünü ve yurdun bütünlüğünü tehdit eden düşmanı yok etmesini ve dünkü düşmandan, öç alma ve hınç duygularına kapılmadan bir dost ve müttefik yapmasını bilen güçlü bir savaşçı, tek başına bütün dünyaya karşı direnmekten korkmayan sadık ve gerçek bir yurtseverdir.
İsrail Başkanı David Ben Gurion




Kemal Atatürk veya bizim O'nun o zamanlar tanıdığımız ismiyle Kemal Paşa, gençlik günlerimde benim kahramanımdı.
Büyük devrimlerini okuduğum zaman pek çok duygulandım. Türkiye'yi modernleştirme yolunda Kemal Atatürk'ün giriştiği genel çabayı büyük bir takdirle karşıladım. O'nun dinamizmi, yılmak ve yorulmak bilmezliği insanda büyük bir etki yaratıyordu.
O, Doğuda modern çağın yapıcılarından biridir. O'nun en büyük hayranları arasında bulunmakta devam ediyorum.
Hindistan Başbakanı Jawaharial Nehru

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizim köşe yazarlarımızda Aatatürk'ümüzü kötülemek için yarışıyorlar nedense.Gündemden düşmüş yazar müsfetteri.
Sağolasın.

Gökkuşağı dedi ki...

Atamızı kötülemek kimsenin haddi değildir.Onun sa inde bugün bu topraklarda rahatça yaşıyoruz.MustafaKemal ATATÜRK olmasaydı acaba bizler olacakta konuşabilecekmiydik bunları düşünmek lazım arkadaşlar her birey kendi düşünce ve fikirlerinde özgürdür burası demokratik bir ülkedir bizlerde bu ülkenin çocuklarıyız ve vatanımıza sahip çıkmamız gerekir.

şirinem dedi ki...

Bende gökkuşağının sölediklerine katılıyorum MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmasaydı acaba konuşma şansımız olurmuydu? Bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz arkadaşlar bugün burada bunları yazabiliyor özgürce konuşup fikrimizi beyan edebiliyorsak ne mutlu bize ne mutlu ki MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi asil, cesur saygıdeğer ,onurlu,sevecen,akıllı ,mert ve daha birçok meziyetleri bulunan bir önderin himayesi altında gururla ayaktayız.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NE MUTLU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi bir öndere sahip olan ulusa...

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com