19 Mart 2009 Perşembe

PASTA KALIPLARI VE SİLİKON


Günaydın arkadaşlar hepimiz evlerimizde pasta ve kurabiye yapımı için kalıplar kullanıyoruz.Bunlar eskiden kağıt ve metallerden yada teflondan oluşmaktaydı,değişen dünyamız gibi kalıplarda değişti :)) silikon yıkaması kolay yer tutmuyor ayyy durun yaaa ben neden anlatıyorum bakınız bu güzel kalıplar için bulduğum bilgiyi sizlerlede paylaşmak istedim, biraz evhamlıyımdır öyle çıkan herşeyi hemen kullanamam özelliklerini bilmem lazım diye düşünürüm buyrun beraber bakalım ne özelliğe sahipmiş bu silikon kalıplarrr...

SİLİKONUN RENKLİ VE KOLAY DÜNYASI MUTFAĞIMIZDA: Silikon esnekliğiyle, kokusuz ve dumansız pişiren , -60’tan 230 dereceye kadar dayanıklı, bulaşık makinesinde yıkanabilen, yağlama gerektirmeyen dayanıklı ürünlerdir. Silikon’un diğer kalıplarda bulunmayan ring sistemi sayesinde dökülme ve taşmaları engelleme özelliği vardır.
Silikon Fırın Kaplarının Genel Avantajları:
Esneklik : Katlanırsa ilk seklini muhafaza eder.
Kırılmaz : Cam veya metal fırın kaplarının aksine silikon kırılmaz,parçalanmaz ve yapışma özelliğini kaybetmez. Kompakt yapıdan dolayı asgari saklama yeri gerektirir.
Termal Özellikler : -60 + 230 derecede aralığında kullanılabilir.
Kolay Bakım : Bulaşık Makinesinde kullanılabilir.
Emsalsiz bir LSR Sıvı silikon kullanılarak üretilmiştir.
Bu Malzeme :
Katı silikona kıyasla yüksek stabilize ve termal direnç sağlanmaktadır. Stabil bir eksime süreci sağlamaktadır. Toksin Malzeme içermez Silikon Kalıplar, toksin madde kalma ihtimalini tamamen ortadan kaldıran 6-7 saatlik bir termal işlem kullanılarak üretilmelidir.
Bütün CE ve FDA Şartlarına uygundur. Kullanırken duman çıkarmaz. Kokusuzdur.
Çok Yönlülük : Buz dolabı veya dondurucu da kullanılabilir, Geleneksel ve turbo fırınlarda kullanılabilir, Mikrodalga fırınlarda kullanılabilir.
Sağlıklı Beslenme : Kalıpların kullanımdan önce yağlanması gerekmez.
Essiz Tasarımlar : Geleneksel metal kalıplarda elde edilemeyecek süslü şekiller.
Optimum Saklama : Silikonlar Kalıplarda yiyeceğin bir kısmını tüketmek ve geri kalanını buzdolabında saklamak mümkündür.
Maksimum Esneklik : Silikon Kalıplar katlandıklarında katlama hattı boyunca çizgi oluşmaz, kırılmaz ve ilk seklini muhafaza eder.
Silikon Kalıplar ince detayları, pişirdiğiniz gıda maddelerine aynen aktarır
.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

şirinemcim en az 3 yıldır silikon kalıpta kek yapmaya çalışıyorum inatla.ama birtürlü istediğim gibi olmadı en sonunda normal kalıp aldım ve kekim harika oldu.suç bende değilmiş.aklınızda olsun arkadaşım:))

şirinem dedi ki...

canım ya acaba kalıpta mı hata :) benim silikon kalıp süper çıktı valla bak keki yapınca sizlerlede paylaşacam

AskinAy dedi ki...

bende kalpli ve cicekli kalip istiyorum:))

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com