5 Mart 2009 Perşembe
KIYMALI PAZI
MALZEMESİ:2 demet pazı,arzuya göre kıyma,tuz,1 adet kurusoğan,1 tatlı kaşağı tozşeker
,karabiber,kırmızıbiber,zeytinyağ
YAPILIŞI:kurusoğanı ince ince doğrayınız pazıları ıspanak ayıklar gibi ayıklayıp kıydıktan sonra biraz sirkeli suda bekletiniz.Bu arada tencerede soğanları ve istediğiniz miktarda kıymayı kavurunuz.üzerlerine sirkeli suda bekleyen pazıları duru sudan geçirerek koyunuz ,baharatlarınızı ve tozşekeri ekliyerek altı kısık ateşte pişiriniz.Ispanak sevmeyenler için mayhoş tadı olan hafif ve besleyici bir yemek bunu pirinçlide yapabilirsiniz çok lezzetli oluyor diyet yapanlar içinde çok uygun afiyet olsun .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Merhaba
pazıyı çok severim.
ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.
senin izleyenlerine eklendim bile.
Sevgiler.
Yorum Gönder