19 Mart 2009 Perşembe

ETLİ BEZELYE




MALZEMESİ:1 Kg bezelye ,iri kemikli parça et,2 kaşık salça,dereotu,1 adet kurusoğan,tuz,z.yağı

YAPILIŞI:kurusoğanı tencereye doğranıyınız.Bu arada etlerimizi ayrı bir yerde haşlamaya koyunuz.tencerede kavrulan soğanın içine salçasını , haşlanan etleri, bezelyeleri ve tuzunu ekleyin.kalan etsuyumuzu yine yemeğimizin çok üzerine taşırmamak kaydıyla tenceremize koyalım.önce harlı sonrada kısık ateşte pişmeye bırakalım.Pişmesine yakın dereotumuzu yemeğimizin üzerine doğrayalım arzu edilirse içine havuç ve patates eklenebilir.Afiyet şeker olsun

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN