19 Mart 2009 Perşembe
ETLİ BEZELYE
MALZEMESİ:1 Kg bezelye ,iri kemikli parça et,2 kaşık salça,dereotu,1 adet kurusoğan,tuz,z.yağı
YAPILIŞI:kurusoğanı tencereye doğranıyınız.Bu arada etlerimizi ayrı bir yerde haşlamaya koyunuz.tencerede kavrulan soğanın içine salçasını , haşlanan etleri, bezelyeleri ve tuzunu ekleyin.kalan etsuyumuzu yine yemeğimizin çok üzerine taşırmamak kaydıyla tenceremize koyalım.önce harlı sonrada kısık ateşte pişmeye bırakalım.Pişmesine yakın dereotumuzu yemeğimizin üzerine doğrayalım arzu edilirse içine havuç ve patates eklenebilir.Afiyet şeker olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder