17 Mart 2009 Salı

ETLİ BAMYA



MALZEMESİ:yarım kilo bamya,istenildiği miktarda kuzu eti,salça,3 domates,yarım limon suyu,tuz,z.yağı,1 adet kurusoğan ,2 diş sarmısak

YAPILIŞI:bamyaları güzelce yıkayıp ayıklayın ve süzülmesi için peçete üzerine koyunuz.1 adet kurusoğanı tencereye ince ince doğrayın z.yağını ekleyip hafif kavurun.Başka bir tencerede parça kuzu etini haşlayın.Kavrulan soğanlara 2 diş ince doğranmış sarmısağı ve salçayı koyunuz tencerede iyice çevirin etleride süzerek üzerlerine alın tuzunu ekleyin tatları birbirine geçene kadar tıkırdasın sonra bamyanızı koyun dometesleri dilim dilim keserek hep beraber pişirin etten artan suyu üzerlerini kapatacak şekilde dökün pişmeye bırakın altını kapatmaya yakın yarım limon suyunu ekleyin servise hazırdır yemeğiniz afiyet olsun .

1 yorum:

Zeugma dedi ki...

Oy oy..Birçok kişi bamya sevmez ama ben bayılırım..
Gidip bir kutu konserve bamya alayım..
Bunları sen mi pişiriyorsun şirinem?
Eline sağlık,çok güzel görünüyor..

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com