3 Kasım 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI


MALZEMELER :
• 1 adet küçük lahana prinç
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 büyük soğan
• ½ demet maydanoz
• 1 çorba kaşığı dolusu kimyon
• tuz
• karabiber
• kuş üzümü
• çam fıstığı
• 3-4 adet biber
• 1 adet domates
• 2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin.Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN