3 Kasım 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


MALZEMELER

• 1 kutu barbunya konserve - 540 ml yikanmis, suzulmus
• 1 kucuk boy havuc, dilimlenmis veya kucuk dogranmis
• 1 domates, kucuk dogranmis
• 1 carliston biber, kucuk dogranmis
• 2-3 taze sogan, kucuk dogranmis
• 2-3 dis sarimsak, dilimlenmis
• 2 yk ezilmis domates, konserve
• 1 tk tuz
• 1 yk seker
• 75 ml sizma zeytinyag (yarisi piserken, yarisi pistikten sonra)
• 1/2 + 3/4 kap sicak su

Uzeri icin:
1-2 yk maydanoz, kucuk dogranmis

HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencereye, zeytinyagin yarisi, havuc, carliston biber, taze sogan, sarimsak, domates, ezilmis domates, tuz ve sekeri, 1/2 kap sicak su ile birlikte koyun. 10 dakika kadar orta isida pisirin. Uzerine barbunya fasulyesini ve 3/4 kap suyu ilave edin, 10-12 dakika kadar daha pisirin. Barbunya fasulyesi soguma esnasinda suyunu cekecegi icin, pisme esnasinda gerekirse biraz daha sicak su ilave edin.

Fasulyeyi servis tabagina gecirin. Uzerine geri kalan zeytinyagini gezdirin ve maydanoz serpin. Ilik veya soguk olarak limon dilimleri ile servis yapin.
Hafif bir yaz yemegi olarak Domatesli Pilav ile birlikte, yaninda dilimlenmis domates ve salatalik ile servis yapabilirsiniz.
Agustos ayi boyunca Toronto'da taze Barbunya Fasulyesi bulabilirsiniz.
Taze barbunya icin tarif:

400 gr. taze Barbunya Fasulyesi, kabuklari ayiklanmis asulyeleri 3-4 kap su ile asagi yukari 10-15 dakika veya yumusayana kadar (fazla haslamayin, parcalanmasin) haslayin, suzun.
Fasulyeler ile birlikte butun malzemeleri orta boy bir tencerenin icine koyun. 20-25 dakika kadar orta isida fasulyeler yumusayana kadar pisirin. Taze fasulyeyi pisirmek icin 2 kap suya ihtiyaciniz olabilir. Gerekirse arada az miktar sicak su ilave edin.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN