11 Kasım 2008 Salı

TAVUK GÖGSÜ


TAVUK GÖGSÜ
MALZEMELER
8 yemek kaşığı pirinç unu
250 gram toz şeker
4 tatlı kaşığı tarçın
1 adet tavuk göğüs eti
1 litre süt
HAZIRLANMASI
Tavuk göğsünü iyice haşlayın ve soğumaya bırakın.Soğuyan tavuğu didikleyin ve parçaları mikserde püre haline getirin. Yumurtaları iyice çırpın.Pirinç unu ve şekeri bir tencereye koyun sütü ve yumurtaları ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.Kaynayan süte tavuk püresini ekleyin ve 45 dakika kadar karıştırarak pişirin.Uygun bir borcama döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Keskin bir bıçakla küçük kareler şeklinde kesin üzerine tarçın serpip servis yapın.
Bıçağınızı soğuk su ile ıslatıp keserseniz tatlınız bıçağa yapışmayacaktır
A

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN