6 Kasım 2008 Perşembe

TALAŞ BÖREĞİ


• MALZEMESİ:
• 5 Su bardağı un (yarım bardak açma payı ayrılacaktır)
• 1 Kaşık yağ
• 1 Büyük paket margarin (yumuşak)
• 1 Kaşık salça
• 2 Çay kaşığı tuz
• 1 Soğan
• 3 Çorba kaşığı yoğurt
• Tuz ve karabiber
• 3 Çorba kaşığı sirke
• 3 Çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 Bardaktan az su ve 1 yumurta sarısı (üzeri için)
• 500 gr koyun kuşbaşı et (küçük doğranmış)
Et,küçük doğranmış soğan yağ ile kavrulur. Salça konur biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca süzülür.

Börek hamuru yapılır. 3 mm inceliğinde açılıp 10-12 cm² parçalara kesilir. Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirerek tepsiye dizilir.(et sıcak olmamalıdır.) Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak sırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN