6 Kasım 2008 Perşembe

ÜSKÜP BÖREĞİ


• MALZEMELERİ:
• İçi İçin: Taze kabak 2 adet,
• Soğan 2 adet,
• Sarımsak 1 diş,
• Sivribiber 1 adet,
• Domates 1 adet,
• Kaşar (rendelenmiş) 50 gr,
• yumurta sarısı 1 adet,
• Dere otu az
• Süt yeteri kadar
• Tuz az
• Yumurta 2 adet
• Un 500 gr
• Börek yağı 150 gr
• Yaş maya 15 gr
Yapılışı
Un elenip, ortası havuz gibi açılır. Tuz, 1 yumurta, yağın 50 gramı, 15.gr. maya, az ılık süt birlikte yoğrulur. Hamur hale gelince, üzeri bıçakla çizilip, nemli bez örtülerek 10 dk. dinlendirilir. Daha sonra çarpı şeklinde açılır, kalan yağ hamurla sarılıp, 10 ar dakika arayla iki tam verdikten sonra ikiye bölünür. Yuvarlak 30 cm. genişliğinde bir tepsinin altına kenarları sarkacak şekilde döşenir. İç harcı konur, üzerine diğer hamur açılıp döşenir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 10 dk. mayalanması beklenir, orta hararetli fırında 25 dk. pişirilir. İç harcı: Kabak soyulup, rendelenir, sıkılarak suyu alınır. Tencerede az bir yağla soğan, sivri biber, kabak, sarımsak sote edilir. 10 dakika piştikten sonra domates ilave edilir, ocaktan alınır. Rende kaşar, dereotu, yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN