3 Kasım 2008 Pazartesi

SEBZELİ KUZU GÜVEÇ


Malzemeler:
- 1 kg kemiksiz kuzu kol
- Yarım kg taze fasulye
- 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 patates
- 3 domates
- 2 dolmalık biber
- kırmızı dolmalık biber
- 15 arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 1.5 su bardağı su
- Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:
* Sarımsakları temizleyin. Güvecin içini 1 diş sarımsakla ovup 1-2 kaşık sıvıyağla yağlayın. Sebzeleri temizleyip yıkayın. Fasulyeleri ikiye kesin. Patates, domates ve biberleri doğrayın. Soğanları temizleyin.

* Eti kekikle harmanlayıp güvece alın. Sırasıyla soğan, fasulye, biber, patates ve domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, su ve kalan yağı ilave edip güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN