3 Kasım 2008 Pazartesi

SEBZE SOSLU KÜLBASTI


Malzemeler:
- 500 gr kuzu külbastı
- 3 kabak
- 2 havuç
- 3 domates
- 4 taze soğan
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı kırmızı acıbiber
- 5 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1-2 dal fesleğen
- Tuz

Hazırlanışı:
*İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın. Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Domates ve soğanları soyup doğrayın.

* Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu soteleyin. Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

* Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN