11 Kasım 2008 Salı

SAKIZLI SÜTLAÇ


SAKIZLI SÜTLAÇ
Malzemeler:
• 4 su bardağı süt
• 2 su bardağı su
• 1 su bardağı tozşeker
• 2 çorba kaşığı kırık pirinç
• 1 çorba kaşığı pirinç unu
• 2 parça damla sakızı
• 1 yumurtanın sarısı
• 1 tutam tuz
Üzeri için:
• 1 yumurtanın sarısı
• 15 gr tereyağı
• 2 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı:
*Pirinçleri yıkayıp süzün. Sos tenceresine alıp 2 bardak su ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.

*Yumurta sarısı ile ezilmiş damla sakızını bir kasede karıştırın.

*Pirinç ununu 1 bardak sütle inceltip bulamaç haline getirin. Kalan 3 bardak sütü¸ sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. Şeker ve haşlanmış pirinci ilave edin. Bir iki taşım kaynatın. Bulamaç halindeki pirinç ununu azar azar ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın.

*Üzerleri için yumur tasarısı, tereyağı ve sütü¸ çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün.

*Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN