3 Kasım 2008 Pazartesi

REZENELİ KUZU ETİ


Malzemeler:
- 600 gr kemiksiz kuzu sırtı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 rezene kökü
- 1 su bardağı demi glace sos
- 2 su bardağı kırmızı şarap
- 4 dal taze biberiye

Hazırlanışı:
* Kırmızı şarabı tencereye alıp kısık ateşte 4 saat kaynatarak çektirin. Bütün haldeki kuzu sırtını tavada kızartın. Rezeneleri hafif haşlayıp doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin.
* Üzerine kırmızı şarap sos ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN