6 Kasım 2008 Perşembe

PİRİNÇLİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler:
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 kahve fincanı kırık pirinç
• 1 soğan
• Tuz
• 7 su bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Hazırlanışı:
*Soğanı temizleyip kıyın. Biber salçasını 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ile bir kasede inceltin.

*Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Süzüp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp siyah suyunu süzün. Tekrar yıkayıp tencereye aktarın. Et suyunu ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğan, pirinç, salça ve tuzu ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın.

*Çorbayı kaselere paylaştırın. Dereotu ile süsleyip servisyapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN