10 Kasım 2008 Pazartesi

PATLICANLI PİLAV


PATLICANLI PİLAV
MALZEMELER:
5 yemek kaşığı margarin
100 gr tel şehriye
500 gr yağsız kuzu veya dana eti
1 baş soğan
3 adet patlıcan
500 gr pirinç
1,5 kase et suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi
Tel şehriyeleri 2 yemek kaşığı margarinle kavurup ayırın. Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyun. Kuşbaşı doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Sonra sıkarak kağıt havlu ile kurulayın. Hafif kızartın.
Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanı bir yemek kaşığı margarinle kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edin. Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve tuzu ile karabiberini ekleyip ateşi kısın. Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Pirinçleri et suyu ile sade pilav yapın. Derince bir kaseye streç kağıt yayın. Önce kavrulmuş şehriyeleri koyun. Üzerine pilavın yansını biraz bastırarak koyun. Sonra patlıcan et koyun. Üzerine tekrar pilavın yarısını koyun kağıt kapatın. 5 dakika sonra düz bir tabağa ters çevirerek servis yapın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben çok severek yaptım ve yedim zaten patlıcanıda pirinç pilavinada bayılırım hele birde ikisi birleşince süper oldu.Patlıcanlı pilava bayılacaksınız hemen deneyin .

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com