6 Kasım 2008 Perşembe

MISIRLI TAVUK ÇORBASI


Malzemeler
• 2 adet tavuk göğsü
• Kırmızı pul biber
• 250 gr. Mısır
• 3 yemek kaşığı sıvı Sana
• 4 su bardağı tavuk suyu (1 Lt)
• 3 yemek kaşığı nişasta
• 3-4 adet taze soğan
• Tuz-karabiber
• Soya sos (arzuya göre)
YAPILIŞI:
Tavuk göğsünü ince şeritler halinde doğrayınız.
Taze soğanları ince olarak kıyınız.
Bir kase içinde sıvı Sana'yı ve nişastayı karıştırınız.
Derin bir tencere içinde tavuk suyunu kaynatınız.
Tavuk parçalarını ekleyip, haşlayınız.
Mısırları ilave ediniz.
Ateşten indirmeden sıvı Sana ile karıştırdığınız nişastayı karıştırarak ekleyiniz.
Kıyılmış taze soğanları da ekleyip, bir taşım kaynatınız.
Yumurtayı bir kase içinde çatalla çırpıp, karıştırarak çorbaya ilave edip, karıştırınız.
Sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN